Direktlänk till inlägg 6 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ gul lök
1 msk olja
1 pkt saffran (½ g)
2½ dl kamutvete
5 dl vatten
2 dl mandel
½ citron, finrivet skal
2 dl russin
1 dl hackad bladpersilja
Salt
Tillbehör:
Ev. tomatsås
Gör så här:
Skala och hacka löken fint.
Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut under omrörning.
Slå på vatten.
Koka upp sänk värmen och låt sjuda 30-40 minuter.
Låt stå ytterligare någon minut under lock.
Rosta mandel i en torr het panna.
Hacka grovt och lägg åt sidan.
Blanda mandel, citronskal (endast det gula), russin och persilja med det kokta kamutvetet.
Smaka av med salt.
Servera gärna med tomatsås.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|