Direktlänk till inlägg 15 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 röd paprika
10 champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör att steka i
½ dl tomatpuré
600 g köttfärs
500 g krossade tomater
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Riven parmesaonost (till servering)
Tillbehör:
Gör så här:
Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Grovhacka svampen.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs i smör tillsammans med tomatpuré.
Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.
Tillsätt svampen och paprikan.
Stek ytterligare några minuter, tills svampen har fått färg.
Tillsätt sedan krossad tomat, salt och peppar.
Låt puttra 10 minuter.
Servera köttfärssåsen med zucchinispaghetti och mullensallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|