Direktlänk till inlägg 22 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Linsgryta:
1 st Gul lök
2 st klyftor Vitlök Vanlig
1 msk Färsk ingefära
0.5 tsk Kanel Malen
0.5 tsk Torkad gurkmeja
1 tsk Spiskummin
1 tsk Chiliflakes
1 tsk Salt Fint
1 msk Mat & Bak Smör
2 msk Rapsolja
200 g Röda Linser Torkade
200 g Färsk bladspenat
125 g Körsbärstomater
6 dl Vatten
2 st tärningar Grönsaksbuljong
2 tsk Honung Flytande
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Tillbehör:
3 dl Basmatiris
62.5 g Salladslök
Råkostsallad:
200 g Vitkål
300 g Vanliga morötter
1 msk Olivolja
2 tsk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Gör så här:
Tillbehör:
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladslöken.
Linsgryta:
Skala och grovhacka lök.
Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.
Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1 min.
Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung.
Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning.
Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.
Råkostsallad:
Skölj vitkålen och riv den tunt.
Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel.
Skala och riv morötter.
Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger.
Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.
Servera linsgrytan toppad med salladslök med ris och råkostsallad vid sidan om.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|