Direktlänk till inlägg 24 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter + 5 minuter
Ingredienser:
Burgare:
560 g Portabellosvamp
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 tsk Färsk ingefära
2 msk Japansk soja
1 msk Rapsolja
150 g Cheddarost i Skivor
344 g Hamburgerbröd
0.5 msk Rapsolja
0.5 st Romansallat
Edamamekräm:
250 g Edamamebönor
3 msk Rapsolja
1 st krukor Mynta - färsk
1 st Citron
3 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Ingefärspicklad gurka:
0.5 st Gurka
1 tsk Färsk ingefära
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Strösocker
0.5 tsk Salt Fint
2 msk Vatten
Röd currydressing:
1 dl Majonnäs
2 tsk Röd Currypasta
2 krm Salt Fint
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Ingefärspicklad gurka:
Skölj och skiva gurkan tunt.
Skala och riv ingefära.
Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten.
Blanda om och låt stå till servering.
Burgare:
Lägg svampen i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen.
Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.
Edamamekräm:
Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm.
Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Röd currydressing:
Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.
Burgare:
Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp.
Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.
Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.
Montering:
Bred dressing på varje underdel av bröden.
Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar.
Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden.
Ät och njut!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|