Direktlänk till inlägg 24 november 2020
Ingredienser:
400 g torskrygg
nymald svartpeppar
Risotto:
250g cocktailtomater
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
2 dl tomatjuice (jag använde passerade tomater)
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
25g smör
2 dl riven parmesanost
Basilikabuljong:
ca en halv kruka basilikablad
1 vitlöksklyfta
25g smör
1,5 dl kycklingbuljong av fond
Gör så här:
Börja med buljongen.
Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixen och mixa tillsammans med het buljong.
Ställ åt sidan.
Risotton:
Snitta och skolla körsbärstomater i hett vatten i ca 5 sekunder.
Skölj med kallt vatten och dra av skalet och halvera eventuellt tomaterna.
Ställ åt sidan.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp smör i en rymlig kastrull.
Fräs ris och lök under omrörning i ca 1 minut.
Häll i vinet och låt det koka in.
Tillsätt tomatjuice/passerade tomater, rör om och sänk värmen.
Blanda vatten och kycklingfond i en tillbringare.
Sjud risotton på medelvärme, rör om då och då och späd med ca 1 dl åt gången tills all buljongen kokat in.
Tar ca 20 minuter.
Blanda i riven parmesan, smör och körsbärstomaterna.
Skär torsken i bitar och lägg i en smord form.
Krydda med nymalen svartpeppar.
Stek dem i ugn på 150 grader i ca 20 minuter eller tills torsken känns klar.
Servera Risotto med torsken och häll ljummen basilikabuljong runt om.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|