Direktlänk till inlägg 14 november 2021

Hallonmoussetårta med chokladtryffel

Av Maria - 14 november 2021 15:15

Antal: 8-10 bitar


Ingredienser:
2 tårtbottnar (ca 26 cm i diameter)
225 g hallon
3 1/2 gelatinblad
3,5 dl vaniljyoghurt
1,25 dl florsocker
1,75 dl vispgrädde

Chokladtryffel:
100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
0,75 dl vispgrädde
1 msk smör

Garnering:
1 ask färska hallon
1 ask färska blåbär


Gör så här:

Lägg en rundel bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter).

Lägg i en av tårtbottnarna i botten av formen.

Tårtbottnarna ska vara något mindre än formen så att moussen täcker bottnarna även på utsidan.

Börja med chokladtryffeln.

Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad.

Rör i smöret så att det smälter.

Tillsätt därefter grädden och rör om.

Låt tryffeln svala något innan den breds på tårtbottnen som ligger i formen.

Lägg den andra tårtbottnen över chokladfyllningen.

Gör sedan moussen.

Passera hallonen genom en sil.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

Blanda hallonpurén med yoghurt och florsocker.

Värm lite av blandningen i en kastrull.

Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri.

Blanda med resten av hallon- och yoghurtblandningen.

Vispa grädden till fast skum och vänd i hallon- och yoghurt-blandningen.

Häll blandningen i formen.

Ställ kallt minst 4 timmar.

Lossa tårtan från formen och garnera med hallon och blåbär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards