Direktlänk till inlägg 14 november 2021
Antal: 8-10 bitar
Ingredienser:
2 tårtbottnar (ca 26 cm i diameter)
225 g hallon
3 1/2 gelatinblad
3,5 dl vaniljyoghurt
1,25 dl florsocker
1,75 dl vispgrädde
Chokladtryffel:
100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
0,75 dl vispgrädde
1 msk smör
Garnering:
1 ask färska hallon
1 ask färska blåbär
Gör så här:
Lägg en rundel bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter).
Lägg i en av tårtbottnarna i botten av formen.
Tårtbottnarna ska vara något mindre än formen så att moussen täcker bottnarna även på utsidan.
Börja med chokladtryffeln.
Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad.
Rör i smöret så att det smälter.
Tillsätt därefter grädden och rör om.
Låt tryffeln svala något innan den breds på tårtbottnen som ligger i formen.
Lägg den andra tårtbottnen över chokladfyllningen.
Gör sedan moussen.
Passera hallonen genom en sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Blanda hallonpurén med yoghurt och florsocker.
Värm lite av blandningen i en kastrull.
Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri.
Blanda med resten av hallon- och yoghurtblandningen.
Vispa grädden till fast skum och vänd i hallon- och yoghurt-blandningen.
Häll blandningen i formen.
Ställ kallt minst 4 timmar.
Lossa tårtan från formen och garnera med hallon och blåbär.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|