Direktlänk till inlägg 3 december 2012

Risgrynspudding med fruktkompott

Av Maria - 3 december 2012 15:00

Ingredienser:

3 dl  risgrynsgröt
2  citroner, rivet skal från
7  gelatinblad
4 dl  vispgrädde
frysta hallon, till garnering


FRUKTKOMPOTT
2  påsar torkade aprikoser
1  påse fikon
2  påsar katrinplommon
2 dl  rörsocker
apelsinskal, efter smak
potatismjöl

 

Gör så här:


Blötlägg gelatinbladen. 
Blanda gröten med det rivna citronskalet. 
Vispa grädden.

Vänd ner grädden i gröten. 
Häll i citronsaft i lite hett vatten, stoppa sedan ner gelatinbladen.

När de löst upp sig blandas de ner i gröten. 
Häll ner gröten i en form med löstagbar kant.

Låt stå svalt. 


Fruktkompott

Skiva fikon och plommon. 

Blanda ihop fikon, plommon, hela aprikoser, apelsinskal, vatten och socker i en kastrull. 
Koka upp såsen. 
Blanda lite potatismjöl i vatten och red såsen.

Låt sedan stå och kallna. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 26 maj 10:45

Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita   Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...

Av Maria - Lördag 25 maj 10:30

Antal: 4 drinkar   Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar   Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....

Av Maria - Fredag 24 maj 10:00

Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter   Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...

Av Maria - Torsdag 23 maj 09:00

Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...

Av Maria - Onsdag 22 maj 17:30

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter   Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration)  2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards