Direktlänk till inlägg 3 december 2012
Ugn: 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
500 g kalvlever
125 g vitt späck
4 ansjovisfiléer
1 gul lök
0,25 tsk mald kryddpeppar
0,5 tsk mald vitpeppar
0,5 msk salt
1 msk honung
1 msk ansjovisspad
1 tsk mejram
1 ägg
1 dl vetemjöl
3,5 dl standardmjölk
olivolja, att smörja formen med
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta bort den blåvita hinnan på levern.
Skär ner levern och späcket i små bitar.
Grovhacka löken.
Krossa kryddpepparn med en mortel.
Blanda alla ingredienser i en matberedare.
Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll sedan ner smeten i formen.
Ställ formen i ett vattenbad.
Placera vattenbadet med formen i ugnen, baka i ca 40 min.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|