Direktlänk till inlägg 6 december 2012
Antal: ca 6 portioner
Ingredienser:
2 burkar urvattnade sillfiléer
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit, 12%
1/2 apelsin
1 liten rödlök
1/2 dl grovt skuren purjolök
2 msk torkade nypon
1 tsk färsk ingefära, skalad och skivad
6 lagerblad
2 torkade pomeransskal
Gör så här:
Koka upp vatten, socker, pomerans, den skivade ingefäran och ättikssprit i en kastrull.
Tag sedan kastrullen av plattan och låt lagen svalna medan ni förbereder sillen.
Skölj av de urvattnade filéerna (finns att köpa färdigurvattnade sillfiléer i fiskdisken) och skär dem i två centimeter stora bitar.
Skölj av apelsinen och skala av halva frukten med hjälp av en potatisskalare.
Tänk på attt undvika det "vita" under skalet.
Strimla de långa skalbitarna från apelsinen.
Skala och skiva rödlöken.
Blanda rödlök, purjolök, lagerblad och apelsinskal.
Varva sillbitarna med lökblandningen i ett glaskärl, häll till sist på den kalla pomeranslagen så att den täcker sillen.
Låt stå kallt i två till 3 dygn.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|