Alla inlägg under januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 pilgrimsmusslor
Salt
Peppar
6 brysselkål
1 vitlöksklyfta
1 röd chilipeppar
200 g shitake svamp eller champinjoner
50 g smör
3 msk japansk soja
2 msk citronsaft
1 tsk riven ingefära
1 kruka koriander
Gör så här:
Antal: ca 30 stycken
Ugn: 225 grader, 3-5 minuter
Ingredienser:
100 g nötkärnor
1 dl socker
100 g smör eller margarin
2 msk mjöl
2 msk mjölk
1 msk sirap
Gör så här:
Hacka nötterna fint och bland alla ingredienserna i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning - men inte koka.
Lägg klickar glest på smord plåt och grädda i ugn vid 225 grader tills de fått fin färg, 3-5 minuter.
Låt kakorna svalna något, lossa dem försiktigt och böj eller rulla dem.
Citronlax med marinerade tomater (LCHF)
Citronpasta med skaldjurssås (LCHF)
Chilirelish till hamburgare & korv
Cheesecake med nektarin & hallon
Chokladpudding med smak av hasselnötter (LCHF)
Chokladtryffel med svartvinbärslikör
Citron- & limegravad lax med fänkål
Chokladmousse med brownie & kolasås
Ceviche med äpple och ingefärsdressing
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Makaroner:
1 liter mjölk
5 dl makaroner
½ tsk salt
1 krm peppar
ev muskotnöt
Köttbullar:
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
1 tsk timjan
1 msk smör
½ kruka persilja
1 kruksallad
200 g snackmorötter
Gör så här:
Makaroner:
Koka upp mjölken, gärna i en nonstick kastrull.
Tillsätt makaroner och salt.
Koka under omrörning på svag värme ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka.
Smaka av med peppar och gärna muskotnöt.
Köttbullar:
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt, peppar och senap i en bunke.
Låt stå och svälla ca 5 minuter.
Blanda färs och timjan med ströbrödsblandningen.
Forma köttbullar av smeten.
Bryn dem runt om i smöret i en stekpanna tills de fått fin färg.
Hacka persiljan och skär salladen i bitar.
Servera köttbullarna med makaroner, persilja, sallad och morötter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 ägg
½ dl matlagningsgrädde
1 krm salt
2 msk socker
Rivet skal av 1 apelsin
1 msk smör
Serveringen:
Florsocker
2 dl vispgrädde
Blandade bär
Gör så här:
Dela gulor och vitor.
Blanda gulorna med grädde, salt, socker och apelsinskal.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i äggsmeten.
Grädda omeletten i smör i en stekpanna på svag värme i ca 8 minuter.
Vik ihop omeletten och låt den försiktigt glida ner på ett fat.
Sikta över lite florsocker och servera den ljummen med bär och vispad grädde.
Antal: 10 stycken
Ugn: 175 grader, 50-55 minuter
Ingredienser:
1 dl fiberhusk
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
3½ dl vatten
½ msk äppelcidervinäger
3 äggvitor
Tillbehör:
Färskost
Fikon
Rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vattnet och vinägern.
Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och vispa hastigt ihop med elvisp.
Tillsätt äggvitan direkt och vispa snabbt ihop till en deg.
Forma degen till en limpa, det går lättast om man fuktar händerna med lite kallt vatten först.
Skär degen i tio skivor och forma till avlånga bullar.
Lägg bullarna på en plåt och grädda på nedersta falsen i ca 50-55 minuter, de ska kännas torra när de är färdiga.
Ta ut bröden och låt dem svalna.
Servering:
Servera bröden med färskost, fikon och rosmarin.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g fläskfärs
100 g sockerärter
250 g sparrisbroccoli
200 g sobanudlar
1 liter Thaisoppa
Gör så här:
Arbeta in 1 tsk salt i färsen, rulla till rikigt små bollar.
Stek dem gyllene i smör i en stekpanna ca 3 minuter.
Strimla 6 sockerärter och spara till garnering, halvera resten.
Dela sparrisbroccolin.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, tillsätt grönsakerna när 1 minut återstår.
Häll av i durkslag och skölj hastigt i kallt vatten.
Värm soppan.
Fördela nudlar, grönsaker och köttbullar i skålar.
Häll den varma soppan över.
Toppa med stimlade sockerärter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|