Alla inlägg under januari 2013

Av Maria - 10 januari 2013 18:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Nudelsallad:

4 portioner glasnudlar

1½ msk Touch of Taste Thai kycklingfond

1 purjolök

1 röd paprika

2 dl majskorn

2 dl sockerärter

2 dl mungböngroddar


Dressing:
2 tsk sesamolja

2 msk rapsolja

1 limefrukt

2 msk japansk soja

1 msk vatten

2 krm sambal oelek

1 vitlöksklyfta

1 msk rostade sesamfrön


3-4 skivor rostbiff per person


Gör så här:

Koka nudlarna i vatten, salt och fond.

Häll av och skölj i kallt vatten.

Klipp nudlarna, det gör salladen lättare att äta.

Skär purjlöken i tunna skivor, paprikan i bitar.

Tina majskornen.

Blanda nudlarna med samtiliga grönsaker.

Rör samman olja, några droppar lime, soja, vatten, sambal eolek och pressad vitlök.

Häll dressingen över nudelsalladen.

Strö över rostade sesamfrön.

Servera med rostbiff.




Av Maria - 10 januari 2013 16:15

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 45 minuter


Ingredienser:

175 g smör eller margarin

2 dl socker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vatten

4 msk hackad, syltad ingefära


Gör så här:

Rör smör och socker poröst.

Tillsätt äggen ett i sänder.

Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det samt sist frukten och vattnet.

Fyll smeten i smord och bröad form och grädda i 175 grader, ca 45 minuter.

Om man så önskar kan kakan strykas över med chokladglasyr.

Av Maria - 10 januari 2013 14:15

Antal: 10-14 stycken

Ugn: 150-175°C, 10-15 minuter


Ingredienser:

Deg:

100 g mjukt osaltat smör

2 msk sötrix-flor

¼ krm stevia

3 ägg

1 äggula

2 dl kokosnötsmjöl

1 tsk stött kardemumma


Fyllning:

75 g osaltat smör

2 msk sötrix-flor

¼ krm stevia

1½ mandelmjöl

2 msk kanel


Garnering:

1 uppvispad äggvita

Hackad mandel


Gör så här:

  • Deg: Kör smör och sötning i en matberedare. Ta i ett ägg i sänder och vispa mjukt och pösigt. Blanda kokosnötsmjöl och kardemumma och häll ner i smeten. Mixa samman allt till en smidig deg. Kavla degen mellan två smörpapper. Den ska bli ca ½ cm tjock och så rektangulär som möjligt.
  • Fyllning: Smält smöret med sötning. Rör så att sötningen löser sig ordentligt. Blanda sedan ner mandelmjölet och kanelen. Låt svalna.
  • Bred kanelblandningen över degen och rulla ihop till en kompakt rulle.
  • Lägg den i kylskåp ca 30 minuter.
  • Ta en vass kniv och skär rullen i ca 10-14 skivor, ca 1 cm tjocka.
  • Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Kakorna flyter inte ut, så du kan lägga dem tätt.
  • Pensla med uppvispad äggvita och strö över hackad mandel.
  • Grädda i mitten av ugnen i 150-175°C i 10-15 minuter.
  • Låt svalna på galler.
Bakat · LCHF
Av Maria - 10 januari 2013 09:00

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 180 grader, 40-45 minuter


Ingredienser:
2 ägg

2 dl socker

2 3/4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

50 g smör eller margarin

1 dl mjölk eller vatten


Smaktillsats:
2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron


Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjölet och bakpulvret med smaktillsatsen.

Rör ner i äggblandningen.

Tillsätt det smälta smöret, blandat med mjölken.

Rör om till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad form (1½ liter) och grädda i 180 grader omkring 40-45 minuter.

Av Maria - 9 januari 2013 18:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
600 g lövbiff av innanlår

½ tsk salt

1 krm vitpeppar


Fyllning:

Persilja


Stekning:
Smör

3-5 dl vatten eller buljong


Sås:

Skyn

1½ msk vetemjöl

3 dl vispgrädde

Vinbärsgelé

Soja


Gör så här:
Salta och peppra köttet.

Lägg rikligt med persilja på varje biff och rulla ihop.

Fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna, några i taget, i smör.

Lägg dem i en stekgryta och späd med vatten eller buljong, lite i taget, och efterstek ca 25 minuter.

Ta upp rulladerna.

Rör ut mjölet i lite vatten och red av skyn.

Häll i grädden och sjud såsen ca 4-5 minuter.

Smaka av såsen med lite gelé och soja.

Lägg tillbaka rulladerna i såsen och servera med pressad potatis, grönsaker, gelé och saltgurka.

Av Maria - 9 januari 2013 15:30




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

1 ägg

1½ dl socker

2 bananer

4 msk grädde

½ dl smält smör eller margarin

2 1/4 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst.

Mosa bananerna med en gaffel och blanda ner dem i smeten tillsammans med grädde och det smälta smöret.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och rör ner till sist.

Häll smeten i en smord, bröad form, rymd ca 1½ liter, och grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards