Alla inlägg under januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Nudelsallad:
4 portioner glasnudlar
1½ msk Touch of Taste Thai kycklingfond
1 purjolök
1 röd paprika
2 dl majskorn
2 dl sockerärter
2 dl mungböngroddar
Dressing:
2 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
1 limefrukt
2 msk japansk soja
1 msk vatten
2 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk rostade sesamfrön
3-4 skivor rostbiff per person
Gör så här:
Koka nudlarna i vatten, salt och fond.
Häll av och skölj i kallt vatten.
Klipp nudlarna, det gör salladen lättare att äta.
Skär purjlöken i tunna skivor, paprikan i bitar.
Tina majskornen.
Blanda nudlarna med samtiliga grönsaker.
Rör samman olja, några droppar lime, soja, vatten, sambal eolek och pressad vitlök.
Häll dressingen över nudelsalladen.
Strö över rostade sesamfrön.
Servera med rostbiff.
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
175 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
4 msk hackad, syltad ingefära
Gör så här:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det samt sist frukten och vattnet.
Fyll smeten i smord och bröad form och grädda i 175 grader, ca 45 minuter.
Om man så önskar kan kakan strykas över med chokladglasyr.
Antal: 10-14 stycken
Ugn: 150-175°C, 10-15 minuter
Ingredienser:
Deg:
100 g mjukt osaltat smör
2 msk sötrix-flor
¼ krm stevia
3 ägg
1 äggula
2 dl kokosnötsmjöl
1 tsk stött kardemumma
Fyllning:
75 g osaltat smör
2 msk sötrix-flor
¼ krm stevia
1½ mandelmjöl
2 msk kanel
Garnering:
1 uppvispad äggvita
Hackad mandel
Gör så här:
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 180 grader, 40-45 minuter
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
Smaktillsats:
2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölet och bakpulvret med smaktillsatsen.
Rör ner i äggblandningen.
Tillsätt det smälta smöret, blandat med mjölken.
Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (1½ liter) och grädda i 180 grader omkring 40-45 minuter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g lövbiff av innanlår
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Fyllning:
Persilja
Stekning:
Smör
3-5 dl vatten eller buljong
Sås:
Skyn
1½ msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
Vinbärsgelé
Soja
Gör så här:
Salta och peppra köttet.
Lägg rikligt med persilja på varje biff och rulla ihop.
Fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna, några i taget, i smör.
Lägg dem i en stekgryta och späd med vatten eller buljong, lite i taget, och efterstek ca 25 minuter.
Ta upp rulladerna.
Rör ut mjölet i lite vatten och red av skyn.
Häll i grädden och sjud såsen ca 4-5 minuter.
Smaka av såsen med lite gelé och soja.
Lägg tillbaka rulladerna i såsen och servera med pressad potatis, grönsaker, gelé och saltgurka.
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
1 ägg
1½ dl socker
2 bananer
4 msk grädde
½ dl smält smör eller margarin
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Mosa bananerna med en gaffel och blanda ner dem i smeten tillsammans med grädde och det smälta smöret.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och rör ner till sist.
Häll smeten i en smord, bröad form, rymd ca 1½ liter, och grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|