Direktlänk till inlägg 17 december 2013
Antal: 24-26 snittar
Ingredienser:
1 paket tyskt fullkornsbröd, 500 g
200 g lagrad prästost
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl solroskärnor
1 dl hackade torkade aprikoser
Gör så här:
Kanskär brödet.
Finriv osten.
Mixa ihop ost och smör i matberedaren.
Tillsätt solroskärnor och aprikoser och mixa ihop ett par sekunder.
Varva brödskivor och tjocka lager ostkräm.
Börja och avsluta med bröd.
Pressa försiktigt ihop brödet.
Vira in i plastfolie.
Lägg brödpaketet i en avlång form.
Lägg på en tyngd för att pressa ihop brödet ytterligare.
Låt stå i kylen med tyngden ovanpå minst 1 dygn.
Vid servering:
Skär brödet i skivor, därefter på diagonalen som trekanter.
Snittar med lagrad ost och aprikoser passar utmärkt att bjuda till glöggen.
Eftersom snittarna helst bör göras ett par dagar i förväg är de verkligen praktiska tilltugg.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|