Direktlänk till inlägg 7 november 2015
Antal: 2 större eller 8-10 mindre bitar
Ingredienser:
1 dl osötat nötsmör, finns i välsorterade hälsokostbutiker
50 g mörk choklad
1 dl finhackade blandade nötter
1 dl boveteflingor
4 msk osötat proteinpulver
Kokosflingor eller mandelmjöl
Gör så här:
Lägg nötsmör och choklad i en djup tallrik och smält ovanpå en kastrull med kokande vatten.
Tag tallriken från värmen när smör och choklad har smält.
Rör ner nötter, bovete och proteinpulver.
Forma smeten till två ruller eller kakor.
Vänd eller rulla dem i kokosflingor eller mandelmjöl och skär dem ev. i mindre bitar.
Förvara energikakorna svalt i plastpåse.
Du kan även frysa in dem och ta fram allteftersom du behöver ett näringsrikt frukostalternativ eller mellanmål.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|