Direktlänk till inlägg 19 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Plättar:
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
2 krm salt
Smör eller kokosfett att steka i
Hoisinsås:
½ dl ketjap manis
4 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
2 tsk färskriven ingefära
Salt
Peppar
Kött:
500 g lövbiff
Smör eller kokosfett att steka i
Tillbehör:
1 grön paprika
1 röd paprika
Salladsblad
Gör så här:
Plättar: Blanda ägg, vispgrädde, fiberhusk och salt i en bunke med en elvisp och låt svälla i 5 minuter. Stek till plättar i smör eller kokosfett.
Hoisinsås: Rör ihop kejtap manis, ketchup, sambal oelek och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
Strimla lövbiffen och stek i smör eller kokosfett, salta och peppra.
Skär grön och röd paprika i strimlor och lägg på tallrikar tillsammans med salladsblad.
Lägg upp plättarna och köttet och servera med såsen.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|