Direktlänk till inlägg 21 oktober 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
1 kg vitkål
2 msk ljus sirap
500 g blandfärs
2 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 krm mald kryddpeppar
1 finhackad gul lök
3 msk ströbröd
0,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Smör
Servering:
Kokt potatis
Sås
Rårörda lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort stocken på vitkålen och skär huvudet i cm stora tärningar.
Fräs kålen i lite smör, krydda med salt och peppar och tillsätt 1 msk sirap.
Rör ihop färsen med soja, grädde, fond, 1 msk sirap och kryddpeppar.
Tillsätt lök, ströbröd och vatten.
Arbeta färsen rejält och krydda med salt och peppar.
Rör ner hälften av kålen i färsen och varva färs och resten av kålen i en ugnssäker form.
Toppa med kål.
Sätt in formen i ugnen ca 40 minuter.
Servera med rårörda lingon, kokt potatis ohc en god sås till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|