Direktlänk till inlägg 1 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Nuggets:
500-600 g kycklingfilé
2 ägg
2 dl mandelmjöl
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
Remouladssås:
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
3 msk hackad ättiksgurka
2 msk hackad kapris
½ charlottenlök
1 tsk citronsaft
½ tsk curry
2 krm gurkmeja
Salt
Peppar
Tillbehör:
Blandad sallad
Gör så här:
Nuggets: Skär kycklingen i mindre bitar. Knäck äggen i en djup och vid tallrik och vispa upp lite lätt. Blanda mandelmjöl, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd kycklingbitarna först i ägg och sedan i mandelmjölet. Stek i smör eller kokosfett, först på högre värme så att kycklingen får färg och sedan på lägre värme så den blir genomstekt.
Remouladsås: Blanda majonnäs, créme fraiche, ättiksgurka och kapris. Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med citronsaft, curry och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med remouladsåsen och blandad sallad.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|