Direktlänk till inlägg 5 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
Smör eller kokosfett att steka i
250 g blandad svamp
1 dl torrt vitt vin
Salt
Peppar
Några kvistar färsk timjan
250 g cocktailtomater
200 g parmaskinka i tunna skivor
150 g chévre
3 msk olivolja
Gör så här:
Hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs i smör eller kokosfett.
Skiva svampen och tillsätt den.
Låt fräsa en stund och häll sedan på vinet.
Smaka av med salt och peppar.
Koka ihop så att det blir lite simmigt.
Tillsätt timjanblad.
Dela tomaterna och lägg i en skål.
Strimla parmaskinkorna och lägg över tomaterna.
Ringla över olivoljan.
Smula ner getosten och den stekta svampen och blanda väl.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|