Direktlänk till inlägg 5 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
Smör eller kokosfett att steka i
250 g blandad svamp
1 dl torrt vitt vin
Salt
Peppar
Några kvistar färsk timjan
250 g cocktailtomater
200 g parmaskinka i tunna skivor
150 g chévre
3 msk olivolja
Gör så här:
Hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs i smör eller kokosfett.
Skiva svampen och tillsätt den.
Låt fräsa en stund och häll sedan på vinet.
Smaka av med salt och peppar.
Koka ihop så att det blir lite simmigt.
Tillsätt timjanblad.
Dela tomaterna och lägg i en skål.
Strimla parmaskinkorna och lägg över tomaterna.
Ringla över olivoljan.
Smula ner getosten och den stekta svampen och blanda väl.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|