Direktlänk till inlägg 6 november 2015
Antal: ca 35 kakor
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Gulan av 1 hårdkokt ägg
1 rått ägg
5 msk strösöcker
0,5 msk grädde
1 krm bikarbonat
125 g osaltat, mjukt smör
ca 3,5 dl vetemjöl
Garnering:
Äggvita
Pärlsocker
Gör så här:
Gnid sönder den hårdkokta äggulen med en sked i en liten bunke.
Skilj gulan från vitan på det råa ägget.
Spara vitan till penslingen.
Rör den råa äggulan samman med den kokta.
Tillsätt sockret och rör blandningen porös.
Tillsätt grädde och bikarbonaten blandat med lite av mjölet.
Blanda smör och mjöl växelvis i äggpöset.
Knåda hastigt degen smidig.
Arbeta den inte för mycket så att den blir kort.
Täck över och låt degen vila svalt någon halvtimme, men inte så länge att degen blir hård.
Den ska vara mjuk och följsam.
Trilla lillfingertjocka stänger, ca 15 cm, och läg dem i ring med ändärna i kors.
Pensla med uppvispad äggvita och strö pärlsocker på.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 175 grader.
Kakorna blir ljusa och mycket spröda.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|