Direktlänk till inlägg 8 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400-500 g kycklingfilé
50 g mandel
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
1 stort blomkålshuvud
1 dl majonnäs
½ dl hackad persilja
Gör så här:
Skär kycklingen så att den blir tunnare.
Banka ut delarna lite.
Rosta mandeln i en stor stekpanna.
Mixa med basilika och olivolja.
Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen på kycklingfiléerna och rulla ihop dem.
Fäst med tandpetare.
Stek runtom i smör eller kokosfett.
Koka blomkålen mjuk delad i buketter och häll av vattnet.
Tillsätt majonnäs och mixa till ett mos.
Hacka persiljan och blanda ner.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingrulladerna med blomkålsmos.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|