Direktlänk till inlägg 8 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400-500 g kycklingfilé
50 g mandel
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
1 stort blomkålshuvud
1 dl majonnäs
½ dl hackad persilja
Gör så här:
Skär kycklingen så att den blir tunnare.
Banka ut delarna lite.
Rosta mandeln i en stor stekpanna.
Mixa med basilika och olivolja.
Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen på kycklingfiléerna och rulla ihop dem.
Fäst med tandpetare.
Stek runtom i smör eller kokosfett.
Koka blomkålen mjuk delad i buketter och häll av vattnet.
Tillsätt majonnäs och mixa till ett mos.
Hacka persiljan och blanda ner.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingrulladerna med blomkålsmos.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|