Direktlänk till inlägg 10 november 2015
Antal: Ett stort bröd
Ugn: 175 grader, ca 60 minuter
Ingredienser:
6 ägg
250 g naturell kesella
2 dl oskalade hel mandel
2 dl hela valnötter
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
2 dl krossade linfrön
2 dl mandelmjöl
Gör så här:
Vispa upp ägg och rör ned kesella, bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och rör till en smidig deg.
Klicka ned degen i formen du valt, fordrad med smörpapper.
Klappa gärna ytan platt med hjälp av blöta fingertoppar.
Grädda brödet i ca 60 minuter på 175 grader.
Tips!
God smaksättning till brödet är bl.a brödkryddor som anis och fänkål. Man kan även pensla med ägg och strö på sesamfrön eller vallmofrön.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|