Direktlänk till inlägg 15 november 2015
Antal: 2 plåtar
Ugn: 50 grader, ett par timmar
Ingredienser:
½ msk lantbuljongpulver eller ½ grönsaktsbuljong
4 dl vatten
2 dl linfrön
2 palsternackor
2 dl solrosfrön
4 dl helt bovete
1 röd eller gul lök
1 msk olivolja
Gör så här:
Smält buljongen i vatten genom att värma det.
Häll i linfröna och låt stå i minst 4 timmar.
Riv palsternackorna.
Lägg dem i en matberedare och kör till en torr smet.
Skala och finhacka löken fint.
Tillsätt linfrön inklusive linfrövatten, solrosfrön, bovete och olja och låt gå ett tag i matberedaren.
Tillsätt löken mot slutet och kör sedan bara ett par varv, löken kan få en besk smak annars.
Täck två plåtar med bakplåtspapper och bred ut smeten med hjälp av en slickepott.
Det ska vara ett riktigt tunt lager.
Sätt ugnen på 50 grader och ställ in plåtarna.
Låt ugnslucken stå lite på glänt.
För att göra det lättare att bryta kexen i jämna bitar kan du ta ut plåtarna efter ett par timmar och skära rutor i smeten.
Ställ sedan tillbaka plåtarna i ugnen och låt dem stå under natten.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|