Direktlänk till inlägg 15 november 2015

Maria Helanders rawfoodkex (LCHF)

Av Maria - 15 november 2015 10:15

Antal: 2 plåtar

Ugn: 50 grader, ett par timmar


Ingredienser:

½ msk lantbuljongpulver eller ½ grönsaktsbuljong

4 dl vatten

2 dl linfrön

2 palsternackor

2 dl solrosfrön

4 dl helt bovete

1 röd eller gul lök

1 msk olivolja


Gör så här:

Smält buljongen i vatten genom att värma det.

Häll i linfröna och låt stå i minst 4 timmar.

Riv palsternackorna.

Lägg dem i en matberedare och kör till en torr smet.

Skala och finhacka löken fint.

Tillsätt linfrön inklusive linfrövatten, solrosfrön, bovete och olja och låt gå ett tag i matberedaren.

Tillsätt löken mot slutet och kör sedan bara ett par varv, löken kan få en besk smak annars.

Täck två plåtar med bakplåtspapper och bred ut smeten med hjälp av en slickepott.

Det ska vara ett riktigt tunt lager.

Sätt ugnen på 50 grader och ställ in plåtarna.

Låt ugnslucken stå lite på glänt.

För att göra det lättare att bryta kexen i jämna bitar kan du ta ut plåtarna efter ett par timmar och skära rutor i smeten. 

Ställ sedan tillbaka plåtarna i ugnen och låt dem stå under natten.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards