Direktlänk till inlägg 15 november 2015
Antal: 10 portioner
Ugn: 175 grader, ca 50 minuter
Ingredienser:
115 g smör + 1 msk till stekning
140 g zucchini
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk garam masala
160 g vetemjöl (2½ dl)
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 g farinsocker (2 dl)
2 ägg
3/4 dl mjölk
Till formen:
Smör
Ströbröd
Lingonfrosting:
50 g rumsvarmt smör
½ dl lingon + en handfull till garnering
125 g färskost
150 g florsocker (2½ dl)
1 tsk rivet skal av citron eller apelsin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diametern.
Kryddiga kakan: Bryn smöret på medelvärme. Låt det puttra i 5-6 minuter tills smöret har fått färg.
Sätt åt sidan och låt det svalna. Riv och stek zucchini i smör, tillsätt kanel, kardemumma och garam masala. Stek några minuter tills den är mjuk och kryddorna fått svettas. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bikarbonat och salt i en stor bunke. Ställ åt sidan. Vispa farinsocker och ägg pösigt.
Blanda ner mjölk, zucchiniblandning och det ljumma smöret. Blanda zucchinismeten med de torra ingredienserna. Rör till en smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Testa om kakan är färdig med en sticka.
Lingonfrosting: Blanda smör med mosade lingon, färskost, florsocker och fint rivet citronskal. Rör till en jämn smet. Servera i skål eller bred över kakan. Dekorera med lingon.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|