Direktlänk till inlägg 18 november 2015
Mängd: 50 cl
Ingredienser:
3 dl färska blåbär
37 cl Brännvin Special, vodka eller okryddat brännvin
Gör så här:
Rensa och skölj blåbär.
Lägg bären i en bunke, glasburk eller flaska och häll över spriten så det täcker blåbären.
Tryck gärna ner blåbären med ett litet lock och en tyngd då de annars tenderar att flyta upp till ytan. Förslut.
Låt stå övertäckt på ett mörkt ställe i 3 veckor att dra.
Rör om förslagsvis tre gånger.
Mixa bär och sprit med en stavmixer.
Sila av i en silduk, finmaskig sil eller kaffefilter till en bringare.
Häll tillbaka på flaska (använd en tratt) och förslut.
Låt stå i 3 dagar till.
Kan gärna lagras några månader men är klar att drickas.
Servera blåbärssnapsen väl kyld.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|