Direktlänk till inlägg 18 november 2015
Mängd: 50 cl
Ingredienser:
3 dl färska blåbär
37 cl Brännvin Special, vodka eller okryddat brännvin
Gör så här:
Rensa och skölj blåbär.
Lägg bären i en bunke, glasburk eller flaska och häll över spriten så det täcker blåbären.
Tryck gärna ner blåbären med ett litet lock och en tyngd då de annars tenderar att flyta upp till ytan. Förslut.
Låt stå övertäckt på ett mörkt ställe i 3 veckor att dra.
Rör om förslagsvis tre gånger.
Mixa bär och sprit med en stavmixer.
Sila av i en silduk, finmaskig sil eller kaffefilter till en bringare.
Häll tillbaka på flaska (använd en tratt) och förslut.
Låt stå i 3 dagar till.
Kan gärna lagras några månader men är klar att drickas.
Servera blåbärssnapsen väl kyld.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|