Direktlänk till inlägg 24 november 2015
Mängd: 1,2 dl
Ingredienser:
1 dl bruna eller gula senapsfrön
0,5 dl vatten
0,5 socker (för söt senap)
2 msk ättika 12% eller efter smak.
Gör så här:
I MIXER:
Här får du dubbla minst dubbla receptet till 2 dl senapsfrön.
Lägg i senapsfröna torra och mixa på kraftigaste effekt - som turboläget - tills de malts sönder.
Du måste ha en kraftig mixer annars funkar det inte.
I MORTEL:
mortla någon msk torra senapsfrön i taget till pulver och lägg över efter hand i en skål där du sedan tillsätter vatten och övriga ingredienser.
I SKÅL MED KULA:
lägg i senapsfröna torra i skålen och rulla kulan tills senapen malts.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och pilla ner senap från kanterna med en slickepott och blanda till en god senap.
När senapsfröna är malda blandar du i vatten och övriga ingredienser till en bredbar senap.
Du kan tillsätta socker, vatten samt ättiksprit och mosa tills sockret löst upp sig några minuter och du får den sötma, syrlighet och konsistens du vill ha.
Lägg upp senapen i en skål.
Senapen är klar att serveras.
Förvaras i kylen. Den är starkast i början och tappar sedan i styra efter några dagar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|