Direktlänk till inlägg 6 november 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
500 g djupfryst bladspenat
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 paket Kelda sås Tomato Treat (ā 2,5 dl)
12 färska lasagneplattor
200 g getost
200 g körsbärstomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina spenaten och pressa ur vattnet.
Fräs den i olja någon minut.
Salta och peppra.
Rör ner 1 dl av tomatsåsen.
Lägg en sträng med spenaröra på varje lasagneplatta.
Smula över osten.
Rulla ihop plattorna från kortsidan.
Skär varje rulle i tre delar.
Ställ dem på ett stort ugnssäkert fat.
Häll över resten av tomatsåsen.
Lägg körsbärstomaterna runtom.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera sallad till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|