Direktlänk till inlägg 17 december 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ liter rucola sallad
2 fasta päron
100 g vindruvor
1 ½ dl rostade, grovt hackade hasselnötter
200 g brie i bitar
Dressing:
2 msk neutral olja
2 msk Muscovadosirap
2 msk färskpressad apelsinsaft
½ g saffran
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här:
Skölj salladen och låt den rinna av på papper.
Lägg den på ett fat.
Skala päronen och skär dem i klyftor eller bitar och doppa dem hastigt i kokande vatten.
Spola av med kallt vatten och lägg på hushållspapper.
Skölj druvorna, dela dem och ta bort kärnorna.
Lägg päronbitarna, druvorna och osten ovanpå salladen.
Strö över nöthacket.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll över salladen vid serveringstillfället.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|