Direktlänk till inlägg 10 december 2012
Antal: ca 55 små eller ca 35 lite större kakor
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
200 g smör eller magarin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Mandelmassa:
100 g sötmandel
100 g strösocker
0,5 äggvita
Fyllning:
100 g sötmandel
200 g strösocker
2 msk apelsinmarmelad, mest skal
2 äggvitor
Röd hushållsfärg
Gör så här:
Mördegen: Arbeta ihop smör, vaniljsocker och vetemjöl till mördegen.
Mandelmassan: Skålla mandlarna som får vila kallt en stund och mal dem. Blanda med socker och äggvita till en massa.
Arbeta ihop mandelmasan och mördegen till en deg som får vila kallt en dag.
Fyllningen: Skålla och mandlarna till fyllningen. Blanda med socker, marmelad och äggvitor. Färga massan röd.
Dela mördegsblandningen i två delar och kavla varje del till en kaka 20*30 cm.
Dela kakorna tvär över.
Bred ut fyllningen i en ett jämt lager på varje rulla ihop som en rulltårta.
Det blir 4 ganska tjocka rullar som får bli lika långa som plåten.
Lägg två rullar på vrje plåt med skarven neråt.
Grädda ca 15 minuter i ugnen i 200 grader tills kakorna börjar spricka.
Rör ut florsocker med lite vatten och glasera de nygräddade längderna.
Låt dem svalna tills de är halvljumma.
Skär dem då i sneda bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|