Alla inlägg under juli 2013
Antal: 4 Portioner
Ingredienser:
3½ dl couscous
2 msk sweet chilisås
1 dl matyoghurt
2 påsar späd bladspenat (á 150 g)
2 knipplökar
½ dl russin
1 ask körsbärstomater (á 250 g)
1 paket halloumiost (á 250 g)
Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g champinjoner
Smör eller kokosfett att steka i
3 dl vatten
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
3 dl créme fraiche
½ dl hackad persilja
Gör så här:
Borsta svampen och skär i skivor.
Fräs i smör eller kokosfett tills vätskan försvunnit.
Tillsätt vatten och låt koka upp.
Sänk värmen.
Tillsätt salt, pressad eller riven vitlök, svartpeppar och créme fraiche och låt puttra några minuter.
Mixa slätt och servera med hackad persilja.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 cm färsk ingefära
1 burk ekologisk kokosmjölk
4 dl beluga linser
En näve färsk koriander
2 msk lantbuljong
2 msk raspolja
1 msk sambal oelek
1 färsk chilifrukt
10 cocktailtomater
Gör så här:
Skala och riv ingefära.Ingredienser:
1 kg hallon
1 förpackning syltsocker 1+3
2 msk kokosflagor (hälsokost hyllan)
4 msk kokoslikör, kan uteslutas
Gör så här:
Skölj och rensa hallonen.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 korvar av bratwursttyp och med hög kötthalt
Currycoleslaw:
1 rejäl klyfta vitkål
1 stor morot
1 rödlök
4-6 msk majonnäs utan socker
2-4 msk gräddfil eller créme fraiche
1 msk citronsaft
1 tsk currypulver
1 tsk gurkmeja
Salt
Peppar
Gör så här:
Currycoleslawen: Strimla vitkål, lök och morot. Använd kniv, rivjärn, osthyvel eller gör det i maskin. Lägg alltsammans i en bytta. Slå ett par deciliter kokande vatten. Häll av det varma vattnet och spola kål, morot och lök kall. Låt det rinna av väl. Rör ner majonnäs, gräddfil och kryddor. Vill du ha extra "fart" på curryn så rör du ut den i 1 msk kokande vatten och slår det över kålen. Smaka av med salt och peppar.
Grilla korven och servera med kall coleslaw och en klick osötad fransk senap.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500-600 g fläskfilé
1 gul lök
1 röd paprika
Smör att steka i
2 burkar kokoskräm
12 tsk garam masalakrydda
4 portioner miracle rice
150 g sugarsnaps
1 broccolistånd
1 stånd sparris
Gör så här:
Skär fläskfilén i mindre bitar, löken i skivor, paprikan i små bitar och stek allt i smör i en gryta.
Blanda ner kokoskrämen och smaka av med garam masala, salt och peppar.
Skölj mirakelriset i kallt vatten.
Häll det sedan i grytan.
Dela broccolin och sparrisen och koka dem hastigt.
Häll av vattnet och blanda ner grönsakerna i grytan.
Skär sugarsnapsen på längden och blanda ner.
Servera med sallad.
Miracle rice är en naturlig produkt tillverkad på konjacrotpulver som är fti från kolhydrater. Perfekt till grytor och woker.
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
2 tsk dijonsenap
2 tsk vinäger
4 äggulor
3 dl rapsolja
1 dl olivolja
2-3 vitlöksklyftor, pressade
Salt
Kajenpeppar
2 msk hackad dill
Gör så här:
Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Droppa i de två oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden.
Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajenpeppar.
Vänd ner eller mixa ner dillen i aiolin.
Bästa resultatet får du om alla ingredienser är rumstemperade.
Ingredienser:
6 apelsiner med tunt skal
1 liter vatten
1 dl rörsocker strö per 1 dl apelsinmassa
Gör så här:
Skär apelsinerna i mycket tunna bitar.Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|