Direktlänk till inlägg 23 december 2013
Antal: 6 personer
Ingredienser:
ca 3 dl färskpressad apelsinsaft (8-10 apelsiner)
50 g grönkål
1 avokado
1 msk honung
1 nypa flingsalt
Topping:
3 msk granatäppelkärnor
6 björnbär
1 msk kokosflingor
Gör så här:
Mixa apelsinsaft och grönkål så att kålen blir finhackad.
Skala, kärna ur och tillsätt avokado, honung och salt.
Mixa slät.
Låt smoothien bli kall i kylen en stund.
Häll upp i små skålar som rymmer ca 1½ dl.
Små kaffekoppar går också utmärkt att använda!
Toppa med granatäppelkärnor, björnbär och kokosflingor.
Tunn eller tjock!
Tanken är att smoothiebowlen ska ha en tjock konsistens, men tillsätt ev lite mer apelsinsaft om du vill ha den mer rinnig.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|