Direktlänk till inlägg 24 december 2013
Antal: 1 stor burk
Ingredienser:
3-4 ursaltade silfiléer
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
3 stjärnanis
10 hela nejlikor
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 liten gul lök
1 liten rödlök
Rivet skal från 1½ rengjord citron
Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, peppar, nejlikor och stjärnanis.
Låt sjuda i ca 5 minuter under lock och dra sedan lagen åt sidan för att kallna.
Strimla löken och skär sillbitarna i portionsbitar.
Varva lök, sill och citronskal i rengjorda glasburkar med tillhörande lock.
Slå på lagen med kryddorna och förslut.
Låt stå minst 2 dygn innan provsmakning.
Allra godast blir den om du gör den på saltade sillfiléer som du själv saltar ur.
Enkelt och mycket godare.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|