Direktlänk till inlägg 27 december 2013

Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

Av Maria - 27 december 2013 12:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

720 g kalvytterfilé
4 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
1 st kvist timjan
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
6 dl vatten
100 g ricottaost
50 g tomater, soltorkade
100 g wontonplattor
4 st plommontomater
1 ask babyspenat, ca 80g
4 msk olivolja
Salt 

Svartpeppar

 

Gör så här:


Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. 
Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. 
Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 grader. 
Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond. 
Brässera köttet i buljongen. 
Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten. 
Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar. 
Blanda babyspenaten med tomatköttet och smaka upp med en god olivolja, salt och peppar. 
Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten 
Smaksätt med salt och svartpeppar. 

Lägg ut wontonplattorna.

Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten.

Tryck ihop kanterna med tummen. 
Gör 4 stycken per person, lägg de på mjölat papper.
Koka dem i rikligt med vatten cirka 2-3 minuter. 
Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
Skeda över buljongen och servera direkt! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards