Alla inlägg under februari 2016

Av Maria - 28 februari 2016 13:00

Ingredienser:

6 dl vatten
2 kg hallon
3 dl Strösocker & 3 dl Muscovadosirap per liter avrunnen saft
2 tsk saft från citron

 

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt bären.

Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kastrullens kanter.

Sila av och mät upp saften och tillsätt Muscovadosirap och socker.

Låt koka någon minut tills sockret smält.
Häll upp i rena flaskor och förvara svalt.

Av Maria - 28 februari 2016 11:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g borlottibönor
50 g sallad, valfri sort, gärna olika sorter
8 skivor bacon eller skinka

Dressing:
1 finhackad vitlöksklyfta
2-3 msk balsamvinäger
1 msk Rörsocker Strö
½ dl olivolja

 

Gör så här:

Koka bönorna i lättsaltat vatten.

Skölj i kallt vatten.

Blanda samman vitlök, balsamvinäger, rörsocker och olivolja till marinaden i en stor skål.

Lägg i bönorna och blanda väl.

Rör i salladen.

Grilla bacon/skinkskivorna och bryt dem i mindre bitar över bönsalladen.

Av Maria - 27 februari 2016 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
4 dl havregryn

4 msk linfrön

2 dl solroskärnor

1 tsk salt

1 liter vatten


Topping:

2 bananer

2 dl färska eller frysta, tinade jordgubbar

Ev socker


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till gröten i en kastrull.

Låt gröten sjuda ca 5 minuter, rör då och då.

Skala och skiva bananerna.

Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel, tillsätt ev liter socker.

Servera gröten med banan och jordgubbar.

Av Maria - 27 februari 2016 14:00

1933 (Måndag)

Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Sillsås med potatis, kall orre med sky. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.

Middag: Ryska biffar med stekt potatis. Katrinplommonsufflé.

Av Maria - 27 februari 2016 13:15

Ingredienser:

2 liter björnbär
3 dl vatten
5 dl Mörkt Muscovadorörsocker per liter saft

 

Gör så här:

Koka upp vattnet och tillsätt bären.

Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kastrullens kanter.

Sila av och mät upp saften och tillsätt Muscovadorörsockret.
Låt koka någon minut tills sockret smält.
Häll upp i rena flaskor och förvara svalt.

Av Maria - 27 februari 2016 13:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

100 g purjolök

Smör elelr kokosfett att steka i

5 ägg

2 dl créme fraiche

2 dl majonnäs

400 g skinka

150 g fetaost

70 g salladsblad


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla purjolöken och fräs den i smör eller kokosfett.

Lägg det frästa i en bunke.

Tillsätt ägg, créme fraiche och majonnäs.

Skär skinkan i små tärningar och rör ner den i äggsmeten.

Häll fyllningen i en ugnsfast form och smula över fetatosten.

Låt stå i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med salladsbladen.

Av Maria - 27 februari 2016 11:30

Ingredienser:
1 tsk wasabipasta
½ citron, gärna obesprutad, skal och saft
1 msk Ljust Muscovadorörsocker
2 dl rapsolja

 

Gör så här:
Blanda samman wasabipasta, citron, muscovadorörsocker och olja.

Servera Wasabi-dressingen till fräsch grönsallad.

Av Maria - 26 februari 2016 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ röd chili

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

4 tomater

1/4 burk passerade tomater

1 msk kallpressad olivolja eller rapsolja

½ lime

1 krm malen kummin

2 krm oregano

2 krm salt


Gör så här:

Kärna ur och hacka chilin.

Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.

Hacka tomaterna.

Blanda chili, lök och tomater med passerade tomater, olivolja och limesaft.

Smaka av med kummin, oregano och salt.

Låt stå kallt minst 3 timmar.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards