Alla inlägg under november 2019
Ugn: 175 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
Ugn: 225 grader, 15 minuter
Ingredienser:
8 st kycklinglårfiléer eller 4 st kycklingfiléer.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
Bryn den i smör i en stekpanna.
Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.
Häll i formen.
Stek i mitten av ugnen i 15 minuter.
Strö ev över lite färsk oregano.
Servera med grönsaker och rostade rotfrukter.
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1/2 Zucchini
2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
8 stora skivor salami med mycket smak.
2 tomater
75 g getost
ev riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
oregano, salt och peppar
Gör så här:
Pajdeg:
Nyp ihop ingredienserna till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen.
Fyllning:
Skär zucchini och paprika i bitar.
Bryn i smör i en stekpanna och tillsätt hackad vitlök mot slutet och låt den steka med hastigt.
Lägg fräset i pajformen.
Strimla salamin och lägg i.
Skiva tomaterna och getosten och lägg ovanpå.
Vispa ihop mjölk och ägg lätt tillsammans med kryddorna.
Tänk på att salt lite eftersom osten och salamin är salt.
Häll över äggstanningen och ev lite riven ost.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera med rucola och balsamicocréme
Ingredienser:
4 st mjöliga potatisar
1 pyttelitet blomkålshuvud
1 dm strimlad purjolök
10 st broccolihuvudet
Görnsaksbuljongtärning
Gör så här:
Skala och skär ner potatisen i mindre bitar.
Ta bort "stubben" i blomkålshuvudet.
Koka upp 1 liter vatten.
Lägg i en grönsaksbuljongstärning tillsammans med purjo, potatis och blomkål.
Då jag hade fryst broccoli så la jag i den mot slutet.
När allt är mjukt och klart, mixa slät med mixerstav.
Smaka av med kryddor och några matskedar mellangrädde för att få en rundare smak.
Ingredienser:
Ingredienser:
Ugn: 175 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
ca 600g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör eller olja att steka i
salt, flingsat, svartpeppar
200g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200g rensade kantareller
2-3 tsk tryffelolja
1 påse ruccola
Gör så här:
Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar ca 3 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa fläskfilén och bryn den runt om i en panna i smör och/eller olja.
Salta, peppra och pensla på lite sås.
Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen når ca 67 grader.
Tärna fläsk och äpple.
Stek fläsk och kantareller knaprigt.
Blanda med äpple, tryffelolja och ruccola.
Skiva fläskfilén och ringla över såsen.
Toppa med tryffelkantareller. Strö över flingsalt, svartpeppar.
Servera med potatisgratäng/rotfruktsgratäng.
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
1 pkt fryst hallon och blåbär
1 msk Maizenamjöl
1/2 dl Socker
100 g mjukt smör
2 dl Havregryn
1 dl Solrosfrön
Gör så här:
Lägg bären i en pajform.
Blanda med maizena.
Nyp ihop smör med socker, havregryn och solrosfrön till en smuldeg.
Smula över bären.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Täcket ska få fin färg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|