Alla inlägg under november 2019

Av Maria - 22 november 2019 17:45

Ugn: 175 grader, 30-40 minuter


Ingredienser:

160g mörk choklad
215g smör
4 små ägg eller 3 stora
3,25 dl strösocker
1,4 dl vetemjöl
Frysta hallon, ca 2 dl
nötter om man vill
 
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen så att den smälter på låg värme.
Tillsätt socker och vetemjöl samt ett ägg åt gången.
Blanda sedan i hallonen och ev nötter. 
Häll upp i en smörad och bröad form och grädda i 30-40 minuter i 175grader.
Låt svalna över natten!
Av Maria - 22 november 2019 13:30

Ugn: 225 grader, 15 minuter


Ingredienser:
8 st kycklinglårfiléer eller 4 st kycklingfiléer.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.

Bryn den i smör i en stekpanna.

Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.

Häll i formen.

Stek i mitten av ugnen i 15 minuter.

Strö ev över lite färsk oregano.

Servera med grönsaker och rostade rotfrukter. 

Av Maria - 22 november 2019 11:30

Ugn: 200 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

 

Fyllning:
1/2 Zucchini
2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
8 stora skivor salami med mycket smak.
2 tomater
75 g getost
ev riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
oregano, salt och peppar



Gör så här:

Pajdeg:

Nyp ihop ingredienserna till en deg.

Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen.

 

Fyllning:

Skär zucchini och paprika i bitar.

Bryn i smör i en stekpanna och tillsätt hackad vitlök mot slutet och låt den steka med hastigt.

Lägg fräset i pajformen.

Strimla salamin och lägg i.

Skiva tomaterna och getosten och lägg ovanpå.

Vispa ihop mjölk och ägg lätt tillsammans med kryddorna.

Tänk på att salt lite eftersom osten och salamin är salt.


Häll över äggstanningen och ev lite riven ost.

Grädda i 200 grader i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.

Servera med rucola och balsamicocréme

Av Maria - 22 november 2019 08:45

Ingredienser:

4 st mjöliga potatisar
1 pyttelitet blomkålshuvud
1 dm strimlad purjolök
10 st broccolihuvudet

Görnsaksbuljongtärning

 

Gör så här:
Skala och skär ner potatisen i mindre bitar.

Ta bort "stubben" i blomkålshuvudet.

Koka upp 1 liter vatten.

Lägg i en grönsaksbuljongstärning tillsammans med purjo, potatis och blomkål.

Då jag hade fryst broccoli så la jag i den mot slutet.

När allt är mjukt och klart, mixa slät med mixerstav.

Smaka av med kryddor och några matskedar mellangrädde för att få en rundare smak. 

Av Maria - 22 november 2019 07:45

Ingredienser:

1 burk tofisk i vatten
2 msk creme fraiche
4 msk majonäs (från tub)
salt och peppar
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser.
Av Maria - 21 november 2019 17:45

Ingredienser:

Majsplättar:
1 ägg
1,5 dl vetemjöl, - kan bytas ut mot rågsikt.
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
1 burk(ar) majskorn (250 gr)
salt
smör eller olja, till stekning
 
Fruktig salsa:
Hackad röd paprika
Tränad tomat samt några halverade gula körsbärstomater
Gul lök finhackad
Tärnat äpple
Saft av lime, sweet chilisås, olivolja, chiliflakes, salt, peppar och fryst persilja.
 
Gör så här:
Majsplättar:
Knäck ägget i en skål och vispa lätt.
Blanda ner yoghurten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
Slå på mjölken och vispa till en slät smet.
Smaksätt med lite salt.
Häll majsen i en sil och skölj under rinnande vatten för att få bort den metalliska smaken från konservburken.
Blanda ner majskornen i smeten.
Stek som plättar eller pannkakor i smör och/eller olja.
 
Fruktig salsa:
Blanda alla ingredienser.
Av Maria - 21 november 2019 13:30

Ugn: 175 grader, 20-25 minuter


Ingredienser:
ca 600g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör eller olja att steka i
salt, flingsat, svartpeppar

200g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200g rensade kantareller
2-3 tsk tryffelolja
1 påse ruccola

 

Gör så här:
Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar ca 3 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.

Putsa fläskfilén och bryn den runt om i en panna i smör och/eller olja.

Salta, peppra och pensla på lite sås.

Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen når ca 67 grader.
Tärna fläsk och äpple.

Stek fläsk och kantareller knaprigt.

Blanda med äpple, tryffelolja och ruccola.
Skiva fläskfilén och ringla över såsen.

Toppa med tryffelkantareller. Strö över flingsalt, svartpeppar.

Servera med potatisgratäng/rotfruktsgratäng.

Av Maria - 21 november 2019 11:30

Ugn: 175 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

1 pkt fryst hallon och blåbär
1 msk Maizenamjöl
1/2 dl Socker
100 g mjukt smör
2 dl Havregryn
1 dl Solrosfrön

 

Gör så här:
Lägg bären i en pajform.

Blanda med maizena.

Nyp ihop smör med socker, havregryn och solrosfrön till en smuldeg.

Smula över bären.

Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Täcket ska få fin färg.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards