Direktlänk till inlägg 1 december 2013
Ingredienser:
10 strömmingsfiléer
2 ägg
3 dl grädde
4 dl grovt rågmjöl
1 röd lök
2-3 lagerblad
1 morot
vitpepparkorn
1 msk smör
2 msk olivolja
ÄTTIKSLAG (1-2-3LAG)
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Gör så här:
Blanda ägg och grädde/mjölk i en skål och lägg i filéerna.
Låt dra över natten.
Panera filéerna genom att vända dem i grovt rågmjöl och stek dem sedan i smör och olja med köttsidan ner först.
Låt filéerna sedan rinna av.
Gör lagen genom att vispa ihop ingredienserna.
Dela filéerna på mitten till mindre flundror.
Skiva morötter och rödlök och varva i skålen tillsammans med kryddorna.
Slå sedan över lagen.
Lägg en tallrik över den inlagda strömmingen och låt stå i ca 1 dygn innan servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|