Direktlänk till inlägg 14 december 2013
Antal: ca 20 stycken
Jäsning: 45 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
4 dl mjölk, ev laktosfri
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
2 msk rapsolja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
Ca 6 dl glutenfri mjölmix, ev laktosfri
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen i den.
Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt olja, sirap, salt och mjölmix och arbeta ihop med degkrokar.
Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix.
Arbeta in lite mer mjölmix tills degen känns hanterbar, men försök att inte ta för mycket.
Kavla ut degen till en platta, ca 1 cm tjock.
Stansa ut bitar med ett pepparkaksmått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Tips!
Vill du ha pepparkakssmak på bröden tillsätter du 1 msk pepparkakskryddor i degen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|