Direktlänk till inlägg 26 december 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, innetemperatur 55 grader, + 175 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
Lammracks för fyra personer
1 dl olivolja
1 dl rapsolja vitlök/chili
Basilika
Rosmarin
3 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar
CHÈVRE- OCH POTATISPURÉ:
1 rulle färdig smördeg
300 g potatis
200 g palsternacka
50 g chèvre
Grädde
Basilika
2 st ägg
Salt
Peppar
SÅS:
Skyn från lammracksen
Grädde
Kalvfond
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa racksen och blanda ihop allt till marinaden och gnid in köttet.
Lägg allt i en påse och låt marinera några timmar.
Koka potatis och palsternacka.
Mosa till en puré och blanda i chèvre, grädde, salt, peppar och äggen.
Låt svalna.
Lägg ut smördegen och skär i 3 delar, nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg.
Klicka purén på smördegsplattorna och rulla ihop till längder.
Pensla med ägg på ovansidan och se till att ändarna håller tätt.
Stek racksen i stekpannan med olivolja och smör cirka 4 minuter per sida.
Ös köttet med fettet under hela tiden.
Ställ sedan in i ugnen med kötttermometer, ta ut när köttet nått 55 grader.
Även då ska smördegsrullarna in i ugnen cirka 15-20 minuter.
Spara stekskyn och häll i grädde och fond och låter koka samman.
När köttet nått rätt temperatur, ta ut och lägg i folie så det får vila tills smördegen är färdig.
Skär upp köttet och servera!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|