Direktlänk till inlägg 28 december 2013
Ugn: 150 grader, ca 2 timmar
Ingredienser:
8 st körsbärstomater, halverade
1 msk olivolja
1 msk socker
1 krm salt
Svartpeppar efter smak
4 st kronärtskockshjärtan, inlagda/konserverade
8 st pilgrimsmusslor
Salt efter smak
Smör eller olja till stekning
1 st schalottenlök, hackad
5 st vitpepparkorn, lätt krossade
2 dl vitt vin
1 dl vatten
6 cm färsk ingefära
2 msk grädde
100 g smör
Salt efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg körsbärstomaterna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper, droppa över olivoljan, strö över salt, svartpeppar och socker och baka i 2 timmar.
Låt svalna.
Strimla kronärtskockshjärtana och blanda med körsbärstomaterna.
Smaka av sältan och krydda eventuellt med lite svartpeppar.
Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn.
Krama ur saften i en liten skål och ta vara på den saft som runnit ner på skärbrädan.
Du ska bara använda saften, inte fibrerna.
Koka upp vin, vatten, vitpeppar och schalottenlök i en kastrull och reducera tills ½ dl återstår.
Sila av och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Rör ner grädden och ingefärssaften.
Hetta upp vätskan så att den är varm men inte kokar.
Vispa i smöret, lite i taget, så att såsen tjocknar.
Salta efter smak.
Salta lätt på pilgrimsmusslorna.
Hetta upp en grillpanna penslad med olja på hög värme eller en stekpanna med en klick smör på medelhög.
Halstra eller stek musslorna så att de får fina grillränder eller stekyta, ca 45-60 sekunder på varje sida.
Musslorna ska inte vara helt genomstekta eftersom de då riskerar att bli torra.
Servera rätten i varma, djupa tallrikar:
Lägg lite tomatsallad i botten, pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen ovanpå.
Servera genast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|