Direktlänk till inlägg 31 december 2013

Stekta pilgrimsmusslor med primörer och beurre blanc

Av Maria - 31 december 2013 11:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

MUSSLOR:
12 st stora pilgrimsmusslor (utan romsäck och med muskeln bort pillad)
Matolja
Färsk timjan
Färsk rosmarin
Vitlök


SÅS:
2 st schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
½ dl grädde
200 g smör
1 msk citronsaft (valfritt)
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak


SERVERAS MED:
Valfria primörer
Ev örtkrutonger
Färska örter

 

Gör så här:


Sås:
Skala och hacka schalottenlöken så fint du kan. 
Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften - det tar ca 5 minuter beroende på kastrull. 
Gå i med grädden och koka lite till. 
Sätt tillbaka kastrullen på medelvärme. 
Klicka i smör som du rör i under kraftig vispning.

Då reder sig smöret till en fin slät smörsås. 
Ta av från värmen och smaka av med något kryddmått salt och kryddmått vitpeppar samt lite citronsaft.

Smörsåsen är klar att servera! 

 

Musslor:
Hetta upp en stor stekpanna så att alla pilgrimsmusslor kan stekas samtidigt. 
Gå i med lite matolja och lägg i musslorna med den största sidan uppåt. 
Stek tills musslan fått fin färg tillsammans med timjan, rosmarin och vitlöken.
Gå i med några klickar smör och vänd pilgrimsmusslorna hastigt. 
Lägg sedan upp dem på en kall tallrik för att avsluta värmen från pannan. 
Servera omgående med primörerna och eventuellt örtkrutonger och en massa härliga örter. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards