Alla inlägg under december 2015
Måndag:
Pannkakor, sylt och grädde
Tisdag:
Potatisbullar och bacon med lingonsylt
Onsdag:
Stuvade makaroner med korv
Torsdag:
Pannbiff, potatis och sås
Fredag:
Pasta och köttfärssås
Lördag:
Bakad potatis och kyckling
Söndag:
Kokt torsk, pepparrotssås och potatis
Måndag:
Pannkakor, sytl och grädde
Tisdag:
Spaghetti och köttfärssås
Onsdag:
Laxpaj, sallad och kall sås
Torsdag:
Kycklingstroganoff och ris
Fredag:
Hemmagjord tacopizza
Lördag:
Broccolisoppa och varm macka
Söndag:
kalops, potatis och rödbetor
Måndag:
Wook med qourn
Tisdag:
Tacos
Onsdag:
Hamburgare
Torsdag:
Lasagne
Fredag:
Enchiladas
Lördag:
Falafel
Söndag:
Korvstroganoff
Måndag:
Lasagne
Tisdag:
Baconlindad kyckling, fetaoströra
Onsdag:
Biffstroganoff och ris
Torsdag:
Hemlagad pytt
Fredag:
Schnitzel, pommes, persiljesmör och bearnaisesås
Lördag:
Kycklingspett och klyftpotatis
Söndag:
Pulled pork i tortillabröd
Måndag:
Gräddstuvad pyttipanna
Tisdag:
Wallenbergare
Onsdag:
Gräddig pasta med bacon och ost
Torsdag:
Våffeltoast
Fredag:
Tacopizzabullar
Lördag:
Kycklingpinnar och pommes
Söndag:
Gratinerat bröd med skinka
Program: Grovbröd
Ingredienser:
1 tsk torrjäst
25 g smör eller margarin
1 påse vörtmix (Santa Maria, 90 g)
1 dl ljus sirap
1 knapp lättöl (33 cl minus 0,5 dl)
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
Sydamerikansk mat kryddas gärna med den starka pepparn som också passar till tomat och vita bönor.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk inläggningssill på 420 gram
0,5 dl ättiksprit 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 tsk grovt krossad vitpeppar
2 tsk grovt krossad kryddpeppar
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 röd eller gul lök
Gör så här:
Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp.
Rör om så att sockret löser sig.
Sätt ättikslagen åt sidan att svalna och kallna.
Häll av och skölj sillen.
Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda.
Skala samt hacka eller strimla löken.
Varva sill och lök i en eller två glasburkar och häll över lagen.
Låt sillen stå i kylen i minst 5 timmar gärna 1-2 dygn för bästa smak.
Löksillen håller flera veckor om den förvaras svalt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|