Alla inlägg under december 2015

Av Maria - 1 december 2015 17:30

Antal: 1 stor burk


Ingredienser:

Lag:

½ dl ättikssprit (12%)

1 dl strösocker

1½ dl vatten

5 enbär, lätt krossade

2 lagerblad

5 hela vitpepparkorn


Sillinläggning:
2 förpackningar 5-minuters sill + 1 msk av spadet

2 msk saft av 1 en citron

½ litet fänkålsstånd

1 liten rödlök

½ citron, skivad

Ev. en gnutta salt


Gör så här:

Koka upp lagen i en kastrull.

Rör till sockret löst sig.

Låt kallna helt.

Tillsätt 1 matsked sillspad och 2 matskedar citronsaft.

Skär sillfiléerna i breda bitar.

Skiva fänkålen tunt.

Skala och skiva löken tunt.

Varva sillen med fänkål, rödlök och citronskivor.

Lägg även i kryddorna.

Häll på lagen och låt sillen dra i minst 2 timmar.

Av Maria - 1 december 2015 16:15

Ananas

Avokado

Apelsin

Brysselkål

Citron

Dadlar

Granatäpple

Grapefrukt

Grönkål

Jordärtskocka

Kaki

Kastanjer

Kiwi

Lime

Mango

Melon

Palsternacka

Päron

Savoykål

Sharon

Småcitrus

Rotfrukter

Rotselleri

Rödbeta

Rödkål

Äpplen

Av Maria - 1 december 2015 06:18

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

4 mindre eller 2 större auberginer

500 g köttfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd eller grön paprika

1 burk/förpackning krossade tomater

1 msk tomatpuré

2 msk tacokrydda

2 dl riven cheddar

Salt

Peppar

Olivolja

Ev. vispgrädde

Oregano


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela auberginerna på längden coh skär med en vass kniv djupa snitt kors och tvärs i grönsakerna utan att det går hål i skalet.

Man kan göra ett snyggt mönsteer t.ex fyra snitt på tvären åt båda hållen.

Häll på 2-3 msk olivolja på varje auberginehalva.

Krydda med salt och peppar.

Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka dem i 20 minuter.

Under tiden skalar du lök coh vitlök och hackar det fint tillsammans med paprika.

Fräs i rejäl stekpanna i olja tillsammans med köttfärsen.

Strö över tacokryddor, tomatpuré och de krossade tomaterna.

Rör om och låt småputtra på svag värme i 15 minuter.

Späd med grädde om det ser torrt ut.

Smaka av färsen med salt och peppar.

Täck auberginen med köttfärs när det är dags för servering.

Strö på osten och gratinera i het ugn, gärna med grillen påslagen, tills osten fått fin färg.

Toppa med oregano.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards