Direktlänk till inlägg 23 januari 2021

Nutellaglasstårta med maräng & bär

Av Maria - 23 januari 2021 11:15

Antal: 10 portioner

Ugn: 100 grader, 1½-2 timmar

 

Ingredienser:

Spröda marängbottnar, 2 st.
6 äggvitor
3 dl florsocker

 

Tårtan:

2 marängbottnar
5 dl vispgrädde
5 ägg, separerade vitor och gulor
2 msk strösocker
400 g Nutella
1 liter färska jordgubbar eller hallon

 

Gör så här:

Marängbottnar:
Sätt ugnen på 100°. 

Vispa äggvitorna i en absolut ren bunke till ett fast skum (Var noga med att ingen gula kommer med äggvitorna!).

Tillsätt sedan florsockret lite i taget under kraftig vispning till en fast maräng du kan göra toppar av när du lyfter upp vispen.

Bred eller spritsa ut marängen till två rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 1,5-2 timmar.

Låt bottnarna svalna.

 

Tårtan:

Gör du egna marängbottnar så gör dem ungefär lika stora som din springform och använder du köpta marängbottnar välj en springform som har lika stor botten.
Vispa först äggvitorna tillsammans med 1 msk socker till fast vitt skum.
Vispa sedan äggulorna tillsammans med 1 msk strösocker vitt och pösigt.
Vispa till sist grädden till mjuka toppar.
Rör ihop den vispade grädden med äggulorna och sedan äggvitorna. 

Värm Nutellan lite i micron eller i vattenbad så den blir aningen rinnande.

Ringla ned Nutellan i smeten och rör ihop slarvigt så att smeten blir marmorerad.
Vill du kunna ta loss hela glasstårtan från springformen, även botten så täck formen med plastfolie.

Lägg en marängbotten i botten på formen och häll över hälften av smeten.

Lägg på den andra marängbotten och täck med resten av smeten.

Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
Toppa tårtan med färska jordgubbar eller hallon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards