Direktlänk till inlägg 2 december 2013
Frukost: Avokado med dillkesella och räkor
kcal: 229
Ingredienser:
halv avokado
100 g skalde räkor
1 msk kesella 10%
1 tsk citronsaft
dill
örtsalt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman kesella med citronsaft och hackad dill.
Krydda med örtsalt och peppar.
Fyll i blandningen i avokadon och servara räkorna vid sidan om.
Lunch/middag: Tomatsoppa med fetaost
kcal: 271
Ingredienser:
350 g passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk finhackad gul lök
50 g finhackad gul paprika
50 g fetaost, 25% fett
salt
Peppar
Oregano
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i lite vatten.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Tillsätt de passerade tomaterna.
Smula över fetasot före servering
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|