Alla inlägg under januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
7 dl grönsaksbuljong
2 mks olivolja
4 dl risottoris
3 dl vitt vin
200 g cocktailtomater, gärna i olika färger
2 dl riven parmesanost (80 g)
1 kruka basilika
Salt
Grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök fint.
Värm upp grönsaksbuljongen.
Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och stek lök, vitlök och ris 2-3 minuter under omrörning.
Koka upp buljongen i en annan kastrull och låt den sjuda.
Häll vinet i riset och sjud tills den nästan kokat in.
Tillsätt någon dl buljong i taget allteftersom vätskan sugs upp av riset.
Rör om då och då.
Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, 20-25 minuter.
Skär tomaterna i halvor.
Vänd ner parmesanost, tomater och basilikabladen i riset precis före servering.
Smaka av med salt och peppar.
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
1 dl valnötter
500 g basmüsli eller 300 g havregryn och 200 g rågflingor
1 dl solroskärnor
1-2 kokosflingor
1½ dl torkade aprikoser
1½ dl russin
Annan smaktillsättning:
Mandel, hasselnötter, cashewnötter (osaltade)
Torkad frukt, t.ex katrinplommon, äpplen, fikon, dadlar, ananas
Linfrön och/eller vetekli
Gör så här:
Hacka valnötterna och bred ut allt utom den torkade frukten i en långpanna.
Rosta i ugnen, 200 grader, 10-15 minuter.
Rör runt några gånger.
Ta ut och låt svalna i långpannan.
Hacka aprikoserna och vänd ner dem i müslin tillsammans med russinen.
Förvara i burk med tättslutande lock.
Servera med mjölk, fil eller yoghurt.
Måndag:
Kycklingköttbullar och spaghetti med broccoli
Tisdag:
Nudelwok med kyckling
Onsdag:
Fläskytterfilé i ugn med pommes och bearnaisesås med morötter i ugn och lök
Torsdag:
Köttfärssoppa med pasta och bröd
Fredag:
Grillad flankstek i tortillabröd med tomatsallad, rödlök och majs
Lördag:
Tacogratäng
Söndag:
Potatisbullar/rösti med lingonsylt och bacon med rivna morötter
Måndag:
Rökt fläskfilé, potatiskaka och sallad
Tisdag:
Stekt fläsk med potatis och löksås
Onsdag:
Spansk fiskgryta
Torsdag:
Biff á la Lindström, potatis och grönsaker
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Tacogratäng
Söndag:
Kycklingfyllda pitabröd med röd currymajonnäs
Måndag:
Broccolisoppa med stekt bacon
Tisdag:
Sambalkotletter med ris
Onsdag:
Kycklingwok
Torsdag:
Biff med bambuskott, friterad kyckling med sötsursås och ris
Fredag:
Oxfilé med pommes och bearnaissås
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Lax med dillstuvad potatis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|