Alla inlägg under december 2014

27

Av Maria - 17 december 2014 22:15

26

Av Maria - 17 december 2014 22:15

Av Maria - 17 december 2014 06:45

Ingredienser:

En näve polkagrisar

200 g mörk kvalitetschoklad

200 g mjölkchoklad


Gör så här:

Lägg polkagrisarna i en plastpåse och banka på dem med en kavel så at de smular sig.

Klä en form, ca 22*23 cm, med bakplåtspapper.

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad, mjölkchokladen i ett annat.

Häll upp den mörka chokladen i formen och därefer den ljusa ovanpå.

Använd en gaffel för att göra en fin marmorering i chokladen.

Strössla över polkakrosset och ställ plåten kallt.

Bryt chokladen i mindre bitar och förvara i frysen fram till servering.

Av Maria - 16 december 2014 22:15

Ingredienser:

1,5 l rött vin
5 stjärnanis
3 torkade ingefärabitar
2 kanelstänger
20 kardemummakärnor 

10 torkade fikon, delade
0,5 apelsin, i tunna skivor
3,5 dl brännvin
1 sockertopp (à 250 g)


Gör så här:

Värm vin och kryddor ca 5-7 minuter i en kastrull.

Tillsätt brännvin och värm i ytterligare några minuter, det får inte koka.
Gå utomhus.

Lägg ett grillgaller ovanpå en tom kastrull.

Ställ sockertoppen på grillgallret.
Skeda med sloppslev den varma vinblandningen på sockertoppen.

Tänd på med en tändare.

Fortsätt hälla den varma blandningen på sockertoppen tills den är upplöst.

Servera!

Av Maria - 16 december 2014 22:15

Antal: 2 glas


Ingredienser:

1 limefrukt
0,5 apelsin
4 kvistar mynta
0,25 chilifrukt, hackad
8 cl mörk rom 

2 msk rörsocker
4 dl sodavatten
is


Gör så här:

Klyfta lime och apelsin och stöt i en mortel tillsammans med mynta och chili.

Fördela i glasen och häll över rom.
Rör ut sockret ed sodavattnet tills det löst sig.

Häll upp i glasen och fyll upp med is.

23

Av Maria - 16 december 2014 22:15

Av Maria - 16 december 2014 06:30

Ingredieser:

1 kg reninnanlår

½ dl salt

½ dl socker

1 tsk svartpeppar

3 tsk torkad persilja

2 tsk körvel

1 tsk dragon

2 tsk salvia

1 msk armagnac


Gör så här:

Placera köttet i ett kärl av rostfritt eller glas.

Blanda salt, socker och kryddor.

Gnid in köttet med blandningen.

Täck över och låt köttet stå i kylskåp 1 dygn.

Vänd köttbiten och häll över armagnacen.

Låt köttet gravas ytterligare 4 dygn.

Vänd det varje dag.

Av Maria - 16 december 2014 06:00

Antal: 2 stycken

Ugn: 200 grader, 45 minuter + 5 minuter


Ingredienser:

9 dl grovt rågmjöl

6½ dl vetamjöl

2 dl skorpsmulor

2 msk stött anis (ganska grovt)

1 msk salt

4 tsk bikarbonat

2 sl lättsockrad lingonsylt

1 dl sirap

3½ dl filmjölk eller yoghurt naturell

5½ dl mjölk


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj 2 formar á 2 liter.

Blanda alla de torra ingredienserna.

Tillsätt lingonsylt, sirap, fil och mjölk.

Blanda ihop.

Häll degen i formarna.

Grädda i ugnen 45 minuter.

Pensla bröden med mjölk och grädda ytterligare 5 minuter.

Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Bakat · Jul

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards