Alla inlägg under december 2014

Av Maria - 19 december 2014 05:52

Ugn: 175 grader, ca 2 timmar


Ingredienser:

2 kg mjölig potatis

1 dl vetemjöl

6 dl mjölk

1 msk sirap

1 tsk salt

1 msk smör eller mer


Gör så här:

Koka tvättade potatisar med skalet på tills de är klara.

Skala potatisen när de är varma och mosa dem med en gång.

Tillsätt vetemjölet och blanda omsorgsfullt.

Täck potatismoset med handduk och låt dra i rumstemperatur under natten.

Tillsätt mjölken, sirapen, saltet och smöret i mindre bitar.

Häll blandningen i en smörad stort ugnsfat eller 2 mindre.

Fyll endast till lite över hälften pga att den bubblar i ugnen.

In i ugnen på 175 grader ca 2 timmar.

32

Av Maria - 18 december 2014 22:15

31

Av Maria - 18 december 2014 22:15

Av Maria - 18 december 2014 22:15

Antal: 1 glas


Ingredienser:

5 cl gin
10-15 cl tonic
1 skiva blodgrapefrukt


Gör så här:

Blanda ingredienserna med mycket is i ett lågt glas.

Garnera med en skiva blodgrape.

Av Maria - 18 december 2014 19:15

Ingredienser:

1 dl senapspulver

2 msk vetemjöl

3/4 dl kokande vatten

1 krm salt

2-3 msk socker eller honung

1 msk ättikssprit

Ev. vispgrädde eller gräddfil


Gör så här:

Blanda senapspulver och mjöl.

Häll på det kokande vattnet och vispa lätt med en gaffel.

Låt senapen vila i 10 minuter.

Smaksätt med salt, socker eller honung och ättikssprit.

Rör ev. ut senapen med lite grädde eller gräddfil när den ska användas.

Av Maria - 18 december 2014 06:00

Ingredienser:

1 påse marshmallows

200 g mörk choklad

Strössel av valfri sort

Klubbpinnar (finns i hobby- och bakbutiker)


Gör så här:

Stick en klubbpinne i varje marshmallows.

Smält chokladen över vattenbad.

Doppa marshmallowen till hälften i choklad.

Låt överflödig choklad rinna av och låt den nästan stelna innan du doppar marshmallowen i strösslet.

Ställ klubborna att stelna i ett glas med pinnarna nedåt.

Av Maria - 17 december 2014 22:15

Antal: 12 glas


Ingredienser:

1 förp vit glögg (ā 750 ml)
1 förp tranbärsdryck (ā 750 ml)
1 dl cointreau
3 apelsiner, saften (ekologiska)
1 citron, skivad (ekologisk)

2 apelsiner, skivade, eller 4 clementiner (ekologiska)
6 skivor färsk ingefära, tunna skivor
is, mycket och gärna krossad
2 förp ginger ale (ā 33 cl)
färska myntablad


Gör så här:

Häll glögg, tranbärsdryck, Cointreau och apelsinsaft i en rymlig karaff.

Så här långt går det bra att förbereda, ställ kallt.
Vid servering, lägg i citrusskivor, ingefära och is.

Toppa med ginger ale och mynta.

 

Tips!

Lite frysta tranbär är även fint som isbitar.

28

Av Maria - 17 december 2014 22:15

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards