Alla inlägg under december 2014
Ugn: 175 grader, ca 2 timmar
Ingredienser:
2 kg mjölig potatis
1 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 msk sirap
1 tsk salt
1 msk smör eller mer
Gör så här:
Koka tvättade potatisar med skalet på tills de är klara.
Skala potatisen när de är varma och mosa dem med en gång.
Tillsätt vetemjölet och blanda omsorgsfullt.
Täck potatismoset med handduk och låt dra i rumstemperatur under natten.
Tillsätt mjölken, sirapen, saltet och smöret i mindre bitar.
Häll blandningen i en smörad stort ugnsfat eller 2 mindre.
Fyll endast till lite över hälften pga att den bubblar i ugnen.
In i ugnen på 175 grader ca 2 timmar.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
5 cl gin
10-15 cl tonic
1 skiva blodgrapefrukt
Gör så här:
Blanda ingredienserna med mycket is i ett lågt glas.
Garnera med en skiva blodgrape.
Ingredienser:
1 dl senapspulver
2 msk vetemjöl
3/4 dl kokande vatten
1 krm salt
2-3 msk socker eller honung
1 msk ättikssprit
Ev. vispgrädde eller gräddfil
Gör så här:
Blanda senapspulver och mjöl.
Häll på det kokande vattnet och vispa lätt med en gaffel.
Låt senapen vila i 10 minuter.
Smaksätt med salt, socker eller honung och ättikssprit.
Rör ev. ut senapen med lite grädde eller gräddfil när den ska användas.
Ingredienser:
1 påse marshmallows
200 g mörk choklad
Strössel av valfri sort
Klubbpinnar (finns i hobby- och bakbutiker)
Gör så här:
Stick en klubbpinne i varje marshmallows.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa marshmallowen till hälften i choklad.
Låt överflödig choklad rinna av och låt den nästan stelna innan du doppar marshmallowen i strösslet.
Ställ klubborna att stelna i ett glas med pinnarna nedåt.
Antal: 12 glas
Ingredienser:
1 förp vit glögg (ā 750 ml)
1 förp tranbärsdryck (ā 750 ml)
1 dl cointreau
3 apelsiner, saften (ekologiska)
1 citron, skivad (ekologisk)
2 apelsiner, skivade, eller 4 clementiner (ekologiska)
6 skivor färsk ingefära, tunna skivor
is, mycket och gärna krossad
2 förp ginger ale (ā 33 cl)
färska myntablad
Gör så här:
Häll glögg, tranbärsdryck, Cointreau och apelsinsaft i en rymlig karaff.
Så här långt går det bra att förbereda, ställ kallt.
Vid servering, lägg i citrusskivor, ingefära och is.
Toppa med ginger ale och mynta.
Tips!
Lite frysta tranbär är även fint som isbitar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|