Alla inlägg under december 2014

22

Av Maria - 15 december 2014 22:15

21

Av Maria - 15 december 2014 22:15

Av Maria - 15 december 2014 22:00

Antal: 10 portioner


Ingredienser:

1 förp inlagda rödbetor (hela) [710 g]
2 äpplen cox orange
20 skivor inlagd gurka (smörgåsgurka)
0,75 dl vispgrädde


Gör så här:

Lägg rödbetorna i en matberedare och strimla dem tunt.

Lägg över i en skål.
Skala och kärna ur äpplena och lägg dem i matberedaren och strimla även dem.

Lägg i skålen med rödbetor.

Ta en kniv och gaffel och dela dem ytterligare så att strimlorna inte är så långa.
Finhacka gurkskivorna och blanda med rödbetor och äpple.
Vispa grädden hårt och blanda med rödbetssalladen.

Av Maria - 15 december 2014 22:00

Ingredienser:

1 l äppeljuice
4 msk muscovadosocker
0,5 kruka plockad salvia
4 torkade kanelstänger
1 äpple, i klyftor
calvados


Gör så här:

Sjud alla ingredienser, utom calvadosen, i ca 10 min och låt sen dra i ytterligare 10 min.
Häll upp allt i värmetålig karaff.

Smaka upp med calvados efter tycke och smak.

Av Maria - 15 december 2014 22:00

Antal: 2 glas


Ingredienser:

20 cl vitvinsglögg
6 cl gin
1 citron, lite av saften
1 dl is, krossad
 
Sockerlag:
2 cl vatten
3 cl strösocker
Till glasen
1 tsk strösocker
0,5 tsk malen kanel
 
Gör så här:
Sockerlag:
Koka upp vatten och strösocker till en lag. Låt svalna.
 
Till glasen:
Blanda strösocker och kanel på ett fat.
Fukta kanten på glasen med en citronklyfta och doppa den i kanelsockret.
Vid servering
Skaka alla ingredienser i en drinkshaker och sila upp i glaset.
Av Maria - 14 december 2014 22:00

Ingredienser:

2 dl ginger ale
1 dl äppelmust
4 cl kanellikör


Gör så här:

Blanda ginger ale med äppelmust.
Toppa eventuellt med en liten skvätt kanellikör.

Av Maria - 14 december 2014 22:00

Mängd: 2 liter


Ingredienser:

75 cl glögg
5 dl tranbärsjuice
1 apelsin, saften
4 kanelstänger
granatäpple, kärnorna 
2 apelsiner, i skivor
malen kanel (till glasen)
strösocker (till glasen)
5 dl fruktsoda
is


Gifflar med ädelost & fikonmarmelad:

1 förp gifflar
100 g ädelost
0,5 dl fikonmarmelad
färsk rosmarin


Gör så här:

Blanda glögg med tranbärsjuice, apelsinsaft, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål.

Spara en apelsinskiva till att fukta kanterna på glasen med.

Låt stå och dra i ca 20 minuter.
Dekorera glasen genom att blanda kanel och socker på ett fat.

Fukta kanten på glasen med en apelsinskiva och doppa sen glasen i blandningen av kanel och socker. Det är bra att förbereda ett tag innan så det hinner stelna ordentligt.
Häll i fruktsodan och is precis innan servering.

 
Gifflar med ädelost och fikonmarmelad:
Skär varje giffel på mitten på längden.

Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan nedåt.
Skär en liten bit ädelost och lägg på varje.

Ha på en liten klick fikonmarmelad och dekorera med rosmarin.

Av Maria - 14 december 2014 22:00

Ingredienser:

3,5 dl strösocker
5 dl vatten
1 vaniljstång
2 kanelstänger
10 torkade aprikoser
vitt vin


Gör så här:

Häll sockret i en stekpanna och tillsätt 0.5 dl vatten, karamellisera sockret långsamt i på medelvärme tills det blir bärnstensfärgat.

Var försiktig - det går snabbt på slutet. Häll på resten av vattnet.
Dela vaniljstången, ta ur kärnorna och lägg i fröna och hela skidan i karamellvattnet.

Tillsätt även kanelstång.
Dela aprikoser i mindre bitar och tillsätt med resten.

Koka upp.

Det ska se ut som “svagt kaffe”.
Färdigställ glöggen genom att värma upp vitt vin och smaka av med karamellessensen till en god balans.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards