Alla inlägg under december 2014
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
1 förp inlagda rödbetor (hela) [710 g]
2 äpplen cox orange
20 skivor inlagd gurka (smörgåsgurka)
0,75 dl vispgrädde
Gör så här:
Lägg rödbetorna i en matberedare och strimla dem tunt.
Lägg över i en skål.
Skala och kärna ur äpplena och lägg dem i matberedaren och strimla även dem.
Lägg i skålen med rödbetor.
Ta en kniv och gaffel och dela dem ytterligare så att strimlorna inte är så långa.
Finhacka gurkskivorna och blanda med rödbetor och äpple.
Vispa grädden hårt och blanda med rödbetssalladen.
Ingredienser:
1 l äppeljuice
4 msk muscovadosocker
0,5 kruka plockad salvia
4 torkade kanelstänger
1 äpple, i klyftor
calvados
Gör så här:
Sjud alla ingredienser, utom calvadosen, i ca 10 min och låt sen dra i ytterligare 10 min.
Häll upp allt i värmetålig karaff.
Smaka upp med calvados efter tycke och smak.
Antal: 2 glas
Ingredienser:
Ingredienser:
2 dl ginger ale
1 dl äppelmust
4 cl kanellikör
Gör så här:
Blanda ginger ale med äppelmust.
Toppa eventuellt med en liten skvätt kanellikör.
Mängd: 2 liter
Ingredienser:
75 cl glögg
5 dl tranbärsjuice
1 apelsin, saften
4 kanelstänger
granatäpple, kärnorna
2 apelsiner, i skivor
malen kanel (till glasen)
strösocker (till glasen)
5 dl fruktsoda
is
Gifflar med ädelost & fikonmarmelad:
1 förp gifflar
100 g ädelost
0,5 dl fikonmarmelad
färsk rosmarin
Gör så här:
Blanda glögg med tranbärsjuice, apelsinsaft, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål.
Spara en apelsinskiva till att fukta kanterna på glasen med.
Låt stå och dra i ca 20 minuter.
Dekorera glasen genom att blanda kanel och socker på ett fat.
Fukta kanten på glasen med en apelsinskiva och doppa sen glasen i blandningen av kanel och socker. Det är bra att förbereda ett tag innan så det hinner stelna ordentligt.
Häll i fruktsodan och is precis innan servering.
Gifflar med ädelost och fikonmarmelad:
Skär varje giffel på mitten på längden.
Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan nedåt.
Skär en liten bit ädelost och lägg på varje.
Ha på en liten klick fikonmarmelad och dekorera med rosmarin.
Ingredienser:
3,5 dl strösocker
5 dl vatten
1 vaniljstång
2 kanelstänger
10 torkade aprikoser
vitt vin
Gör så här:
Häll sockret i en stekpanna och tillsätt 0.5 dl vatten, karamellisera sockret långsamt i på medelvärme tills det blir bärnstensfärgat.
Var försiktig - det går snabbt på slutet. Häll på resten av vattnet.
Dela vaniljstången, ta ur kärnorna och lägg i fröna och hela skidan i karamellvattnet.
Tillsätt även kanelstång.
Dela aprikoser i mindre bitar och tillsätt med resten.
Koka upp.
Det ska se ut som “svagt kaffe”.
Färdigställ glöggen genom att värma upp vitt vin och smaka av med karamellessensen till en god balans.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|