Direktlänk till inlägg 15 november 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Valnötssmör:
50 g valnötter
50 g rumsvarmt smör
½ dl hackad persilja
½ dl hackad basilika
Salt
Peppar
Grytan:
500-600 g fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g skogschampinjoner
Smör eller kokosfett att steka i
3 msk tomatpuré
2 tsk lantbuljong
1 tsk örtkrydda
1 burk cocktailtomater
Salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Gör så här:
Valnötssmör: Hacka valnötterna och blanda med smöret och de hackade örterna. Smaka av med salt och peppar.
Grytan: Skär fläskkarrén i halvstora bitar. Skär löken i båtar och riv eller pressa vitlöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Fräs allt i omgångar i smör eller kokosfett och krydda med tomatpuré, lantbuljong och örtkrydda. Mixa cocktailtomaterna och tillsätt dem.
Låt grytan puttra och smaka av med salt och peppar.
Servera med salladsblad, olja, vinäger och lite salt och peppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|